Skip to content

The Jane Antwerpen krijgt vandaag haar tweede Michelin ster! Gefeliciteerd!

Amper 20 maanden na de opening van ‘The Jane’ in Antwerpen, heeft het restaurant van Sergio Herman en Nick Bril al zijn tweede Michelinster te pakken!

Februari 2014, nog voordat de grote opening plaats heeft gevonden en het restaurant zijn deuren heeft geopend verteld
Nick: ‘Niet te geloven. In een paar uur tijd zijn al meer dan vijfhonderd tafels geboekt, goed voor drie maanden lang volle weekendshiften. We zijn populairder dan Tomorrowland’. Het restaurant dat – met dank aan enige vorm van massahysterie – al voor zijn opening het meest besproken van België werd..

Sergio Herman & Nick Bril

Sergio Herman & Nick Bril

Een maand later, in Maart 2014 werd het restaurant in Antwerpen geopend. The Jane kenmerkt zich door een getatoeëerd keukenfornuis, costum made kleding en aandacht voor kunst en design. In het midden hangt een reusachtige kroonluchter van 800 kilo. Het is niet voor niets dat the Jane afgelopen Oktober, tijdens de Restaurant and Bar Design Awards in Londen 3 awards mee naar huis nam en werd uitgeroepen tot mooiste restaurant ter wereld. Niet alleen de gerechten, maar ook alles eromheen, moet de visie en het gevoel van de mannen uitstralen.

The Jane, het mooiste restaurant ter wereld.
The Jane, het mooiste restaurant ter wereld.

‘The Jane is voor ons de ideale vrouw. Stoer en subtiel, puur maar niet bang’.

In 2013 nam Sergio het besluit om afstand te doen van Oud Sluis, het befaamde driesterrenrestaurant in Zeeland. Nick wil op eigen benen staan, geen sous meer zijn. Sergio houdt van Antwerpen, het is zijn stad. Stoppen op je hoogtepunt.. daar wanneer je weet dat het het genoeg is, dat moment waarop je een gevangene van jezelf wordt, gevangen in je eigen talent en persoonlijkheid.. je moet het maar durven! Het is voor beiden een geweldige uitdaging geweest.

‘Pure C’ in Cadzand (Zeeland) is ook van Sergio Herman. “Het is een restaurant met veel glas en zicht op zee, meer ontspannen en rock-‘n-roll, met eenvoudige gerechten”. Oud Sluis nam hij van zijn vader over, Pure C heeft hij zelf op de kaart gezet.

Onze buurlanden doen het erg goed; 10 restaurants kregen dit jaar voor het eerst een Michelin ster, 3 restaurants kregen hun tweede Michelin ster.

Chapeau!

Kijk hier voor een volledig overzicht van Michelin sterren in België en Luxemburg.

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *